Gezocht

Wij zoeken als vrijwilligersorganisatie zonder vaste inkomsten altijd van alles.

 • Gereedschap
  Handgereedschappen van een schroevendraaier tot kolomboormachine om op te knappen voor hergebruik
 • Vrijwilligers
  Handige mensen die van twee defecte gereedschappen weer één werkend kunnen maken. Op de dagdelen waarop wij open zijn, zitten wij nagenoeg vol. Als er meer vrijwilligers bijkomen, gaan we overwegen om meer dagdelen open te gaan.
 • Hout
  Multiplex om kisten te maken voor het vervoer van de gereedschappen. 
 • Donateurs
  Mensen die het werk van SGGK een warm hart toedragen en een bijdrage willen leveren aan het voortbestaan hiervan. Uw donaties kunt uw overmaken op rek.nr. NL25RABO0122814215 t.n.v. St. GeredGereedschap Kennemerland te Heiloo.

Wij zijn u erkentelijk voor iedere bijdrage.

Projecten

De projecten, waaraan wij werken, komen meestal van het Dienstencentrum in Amsterdam.  Daar vindt de projectcoördinatie plaats, de beoordeling van en de toewijzing aan één of meerdere werkplaatsen voor uitvoering.

Het merendeel van de projecten, waaraan wij meewerken, is bestemd voor landen in Afrika.

Deze projecten worden veelal aangevraagd in Amsterdam door lokale organisaties, zoals ontwikkelingswerk, zending en missiewerk. De meeste projecten zijn bestemd voor het opzetten of uitbreiden van opleidingen aan veelal kansarme groeperingen.

Naast de projecten, die wij aangereikt krijgen uit Amsterdam, zijn er ook kleinschalige projecten, die wij uitvoeren in samenwerking met regionale organisaties zoals het Johannes Bosco VMBO in Heerhugowaard en Karibu Tanzania in Heiloo.

Vacatures

Stichting GeredGereedschap Kennemerland (SGGK) zoekt:

Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie, die gebruikt gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar technische scholen en startende ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het netwerk van GeredGereedschap bestaat uit ca. 30 werkplaatsen en 300 inzamelpunten, waar in totaal 500 vrijwilligers actief zijn.

SGGK is een zelfstandige stichting, die opereert in het landelijke netwerk van GeredGereedschap. Het bestuur is verantwoordelijk voor de lokale organisatie.
Samen met de 15 vrijwilligers wordt gezorgd voor het inzamelen, opknappen en verzendklaar maken van het gereedschap. Ook zijn er vrijwilligers actief met ondersteunende taken, zoals pr en administratie.

Voor het versterken van het bestuur zijn wij op zoek naar een:

Vrijwilliger Communicatie en PR

Functieomschrijving
Binnen de organisatie ben je verantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van het pr- en communicatiebeleid. Het doel hiervan is de naamsbekendheid van GeredGereedschap in het werkgebied te vergroten. Ook het informeren van alle belanghebbenden over de activiteiten van GeredGereedschap behoort tot de taken. Het uitbreiden van het aantal donateurs is een van de uitdagingen waarmee je, in samenwerking met de bestuursleden, aan de slag gaat. Andere werkzaamheden zijn;

 • Het onderhouden van perscontacten
 • Schrijven van persberichten
 • Bijhouden van online media zoals website, facebook, twitter e.d.
 • Regelmatig nieuwsbrieven versturen

Wie zoeken wij?
Wij zoeken voor deze vrijwilligersfunctie een initiatiefrijke communicator voor tenminste 4 uur in de week. Je bent zelfstandig, doeltreffend en creatief. Je hebt ervaring met het schrijven en uitvoeren van een communicatieplan. Je bent bekend met het lokale medialandschap. Schrijven is een passie en je vindt het leuk om het contact met de vrijwilligers en andere belanghebbenden te onderhouden. Je hebt interesse in nieuwe media en weet hier goed mee om te gaan. Je onderschrijft de doelstellingen van GeredGereedschap en wilt graag een bijdrage leveren aan de versterking van onze vrijwilligersorganisatie.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige en uitdagende vrijwilligersfunctie binnen een leuke groep vrijwillige medewerkers. Je krijgt de kans om je kennis en ervaring op het gebied van Communicatie en PR te ontwikkelen. Een kans om de wereld een stukje te verbeteren!

Interesse?
Kijk eens op onze website www.geredgereedschapheiloo.nl en www.geredgereedschap.nl
Neem contact met ons op of stuur je reactie (motivatie en CV) naar Stichting GeredGereedschap Kennemerland, t.a.v. Karel Hennekens, Zeeweg 43, 1852 CP Heiloo.

Stichting GeredGereedschap Kennemerland                                                                                                

Nieuwsbrief Sitemap                                                                                                                             

Website gemaakt met Jouwweb. Design by Ard Oudhuis, 2017